mr. P.M.M.Th. de Jongh                 Posthoorn 20   2907SH Capelle a/d IJssel         tel. 010-4519788          mail: advocatenkantoordejongh@kpnmail.nl

                                                 de alimentatie verhoging/indexering 
 
was voor 2016  1,3%,
is vanaf 1-1-2017  2,1%, 
 
                           tenzij tussen partijen anders is overeengekomen, of door de rechter anders is bepaald. 

Tarieven


Wat kost een echtscheidings mediation procedure bij Advocatenkantoor De Jongh.

(bedragen bijgewerkt op 1-7-2017)

-1- kosten advocaat tevens mediator:

-of- wellicht heeft u een rechtsbijstandsverzekering, dan kan de mediation geheel of gedeeltelijk vergoed worden door de rechtsbijstandsverzekeraar (bijvoorbeeld SRK of Das),


-of- wellicht komt u in aanmerking voor een toevoeging door de Raad voor Rechtsbijstand: de eigen bijdrage voor de mediation bedraagt dan, afhankelijk van inkomen en vermogen, eenmalig € 53,-- of € 105,-- per persoon, zie http://www.rvr.org/

                                 
-of
- in het geval u geen rechtbijstandsverzekering heeft en u ook niet in aanmerking voor een toevoeging:  dan wordt  een all-in tarief gerekend van € 1000,-- exclusief 5% kantoorkosten en 21% btw per persoon. In de kosten zijn begrepen: maximaal 3 besprekingen van max. 2,5 uur per keer, verslagen, opstellen (concepten) verzoekschrift en convenant, boedelverdeling en alle correspondentie rechtbank en gemeente en indien van toepassing: draagkracht/alimentatieberekeningen en ouderschapsplan. 

Mochten 3 besprekingen niet voldoende zijn dan geldt voor de extra werkzaamheden na de 3de bespreking een uurtarief van € 150,-- exclusief, welke partijen samen delen, dus ieder € 75,-- per uur, exclusief 5% kantoorkosten en 21% btw. Heeft 1 partij een toevoeging van de Raad voor Rechtsbijstand en de ander niet dan is het totale uurtarief voor de extra werkzaamheden: € 75,-- exclusief. 

-2- daarnaast is eenmalig rechtbankkosten, het zgn. griffierecht, verschuldigd:
- met toevoeging thans € 39,-- per persoon (voor beide partijen samen 78,--;
- zonder toevoeging thans € 143,50 per persoon (voor beide partijen samen € 287,--).

 

 NB 1. Op aanvraag kan een gratis kennismakingsgesprek gehouden worden.

 NB 2. Heeft u een verwijzing door de rechtbank of gerechtshof en u komt niet voor een toevoeging door de Raad voor Rechtsbijstand in aanmerking: dan geldt een instaptarief: iedere partij betaalt voor het eerste gesprek  van maximaal 2 uur: € 75,-- + btw.  Na de twee uur geldt € 75,-- excl. p.p. per uur. 

 NB 3. In het geval u kiest voor scheidingsprocedure op tegenspraak  - ook wel 'n een vechtscheiding genoemd waarbij  ieder een eigen advocaat heeft- : dan kunt u niet bij dit kantoor terecht. 

 Bij procedures op tegenspraak (geen mediation, maar ieder heeft een eigen advocaat) geldt over het algemeen: 

-1- De procedure 'op tegenspraak' duurt aanzienlijk langer:

de werkzaamheden in de scheidingsprocedure - door overleg tussen cliënt en  advocaat en advocaten onderling, mogelijke zittingen bij de rechtbank en aanhoudingen van zittingen vergen veel tijd, een looptijd van een jaar is geen uitzondering; bij mediotion is een doorlooptijd van 3 maanden de regel.

 -2- De kosten bij  'op tegenspraak'  zijn hoger:

 - bij 'op tegenspraak' betaalt ieder gebruikelijk het hele uurtarief (bij mediation betaald ieder het halve uurtarief)

- bij 'op tegenspraak' heel veel meer uren nodig, die ieder dus volledig zelf alleen dient te betalen; 

 - kom je in aanmerking voor een toevoeging bij de Raad voor Rechtsbijstand, dan zijn de kosten van de 'eigen bijdrage'  bij  'op tegenspraak' aanzienlijk hoger  tot € 849,-- p.p. dan die bij mediation tot 105,-- p.p. (mediation wordt meer gesubsidieerd door de overheid), zie http://www.rvr.org.

 - bij 'op tegenspraak'  betaalt elke partij de volledige griffierechtkosten -administratiekosten rechtbank-, bij mediiation draagt iedere parytij de helft van die kosten.

 -3- Verder is het van groot belang dat de verstandhouding tussen de gewezen partners bij 'op tegenspraak' er over het algemeen bepaald niet beter op wordt. Bij mediation is het de inzet om de verhoudingen te normaliseren, de ergste pijn eruit te halen, zodat deze moeilijke fase voor alle betrokkenen - denk vooral aan de kinderen - emotioneel wat minder zwaar wordt; er wordt bij mediation naar oplossingen gezocht waar ieder weer mee verder kan, zonder verdere strijd.

 

 

 

Login | Realisatie: Qrios | © copyright 2017 Advocatenkantoor de Jongh